Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2008 21:18 - Силата на молитвата = жива връзка с Бог и начин да живееш свръхестествен живот
Автор: bounty Категория: Други   
Прочетен: 3019 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 08.08.2008 21:23


    15 И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне, и, ако е извършил грехове, ще му се простят.     image
    16 И тъй, изповядайте един на друг греховете си, и молете се един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния. (Яков, 5:15-16)

Да, истина е, че молитвата, изказана с вяра има голяма сила! Понякога имам чувството, че хората не осъзнават тази истина. Но не е ли именно молитвата връзката на човека с Бог? Исус Христос беше на тази земя и през цялото време, в което бе на нея в плът и кръв, Той имаше жива връзка с Отца. Как го постигна? Не ли именно чрез молитва? Дори и невярващите знаят за историята с възкресението на Лазар. Ето развръзката в 11 гл. на Йоан:

    41 И тъй, отместиха камъка. А Исус подигна очи нагоре и рече: Отче, благодаря Ти, че Ме послуша. 
   
    42
Аз знаех, че Ти винаги Ме слушаш; но това казах заради народа, който стои наоколо, за да повярват, че Ти си Ме пратил.     image
    43 Като каза това, извика със силен глас: Лазаре, излез вън!     image
    44 Умрелият излезе, с ръце и нозе повити в саван, и лицето му забрадено с кърпа. Исус им каза: Разповийте го и оставете го да си иде.     image
    45 Тогава мнозина от юдеите, които бяха дошли при Мария и видяха това що стори Исус, повярваха в Него.

Представяте ли си само картината? Исус говори на Бог и Му казва: "Отче, благодаря Ти, че ме послуша." и го казва заради хората, които са там, за да повярват, че Бог го е изпратил на тази земя. Исус е пример на човек, който имаше жива връзка с Бог и го постигна чрез молитва. Истината е, че когато Исус се молеше на Бог за някое изцеление или възкресение, или изгонване на бяс, той гледаше на нещата така, сякаш те вече са станали, така сякаш вече е получил от Бог това, за което Го е молил. Исус Христос е пример на човек, който живя свръхестествен живот на тази земя. Демоните и бесовете, които са свръхестествени същества го разпознаваха и виждаха с техните свръхестествени очи кой е той. Това ясно се вижда в Марк 1:

    23 И скоро след това се намираше в синагогата им човек хванат от нечист дух, който извика, думайки:     image
    24 [Остави ни!] Какво имаш Ти с нас, Исусе назарянине? Нима си дошъл да ни погубиш? Познавам Те Кой си, Светий Божий.     image
    25 Но Исус го смъмра, казвайки: Млъкни, и излез от него.     image
    26 Тогава нечистият дух, като го сгърчи, изкрещя със силен глас и излезе от него.     image
    27 И всички се смаяха, тъй щото разискваха помежду си, думайки: Що е това? Едно ново учение! С власт заповядва и на нечистите духове, и те Му се покоряват!     image

Демоните знаеха каква е същността на Исус - Святият Божий! Какво виждаха хората със своите естествени очи, какво можеха да разберат те за него, гледайки го с очите си - именно следното, шушукаха помежду си и си казваха: Абе не е ли тоя сина на Йосиф и Мария, дърводелеца, как да не го знаем - и него знаем, и братята му знаем, всички ги знаем... Ето и точните думи: И казаха: Не е ли този Исус, Иосифовият син, Чиито баща и майка ние познаваме? Как казва Той сега: Аз съм слязъл от небето? (Йоан 6:42)

Да се върнем към Марк, 1 глава. След изгонването на нечистия дух Исус отива в къщата на Симон Петър, излекува тъща му, която е имала треска и пред къщата се събира голямо множество. Всичко това става като се свечерява, като залязва слънцето, горе-долу по това време, по което пиша сега (21:00 примерно).

    32 И като се свечери, когато залезе слънцето, доведоха при Него всичките болни и хванати от бяс.     image
    33 И целият град се събра пред вратата.     image
    34 И Той изцели мнозина, които страдаха от разни болести, и изгони много бесове; и не позволяваше на бесовете да говорят, понеже Го познаваха.

Това не го пише в Библията, но не си ли давате сметка след тези събития, след като Исус е изцелил толкова много хора и изгонил толкова много бесове от тях, какви празненства вероятно са започнали. Но Исус искаше да бъде далеч от светските събития. Нима тези събития не са един огромен триумф на Исус? Определено са! Но той не търсеше славата за себе си, не се показваше с нещата, които върши. Напротив! Точно, когато е извършил тези чудеса и всички го търсят, те не могат да го намерят. Какво според вас е правил Исус по това време. Това е написано в Словото. Въпреки, че е изцерявал болни цяла нощ, защото вече се е стъмнило, на сутринта...

[...] когато беше още тъмно, стана и излезе, и отиде в уединено място, и там се молеше.     image
    36 А Симон и ония, които бяха с Него изтичаха подире Му.     image
    37 И като Го намериха, казват Му: всички те търсят.

Всички са го търсили, но Той е търсил Бог, търсил е общение с Бог и го е намерил посредством молитвата. На колко много места само се казва в Словото: Отиваше на уединени места и се молеше, по планини и по бърда и т.н. Това е връзката, която Исус имаше с Бога и която ние също можем да имаме. Искам да насърча към молитва, както вас, така и себе си, защото последното нещо, което желая на този свят е да охладнее сърцето ми към Бог. А с молитвата несъмнено поддържаме връзка с Него. Това е начина да имаме общение с Бог.

Затова много важно е един християнин да:
1) има редовен молитвен живот
2) да чете Божието Слово непрестанно
3) да има общение с други вярващи (църквата)

Не е ли странно, че знаем начина, знаем всичко, от което се нуждаем, за да бъдем до Бог, да имаме връзка с Него, а на практика не го правим. От мързел? Или от превеса, който има плътта над духа ни? Колко жалко е да се пишат текстове на песни от типа на Едно Ферари с цвят червен, в която се пее: "Ако знаех само аз номера на Господ Бог щях да му звънна..." "... аз ще Му кажа ей-така: Едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен, това му трябва на човека, а вътре гадже с бронзов тен, едно за теб, едно за мен..." и т.н. и т.н.

НЕ!!! Това не му трябва на човека. На човек му трябва общение с Бог. Дяволът и сатана го примамва да си мисли, че ферарита и гаджета и разни източни духовни учения, разни йоги и астрологически хороскопи и др. и др. са това от което се нуждаем! НЕ!!! Пак ще кажа Не!

Господи, моля Те, открий се на хората с духовни търсения, Боже, защото те не са виновни, че сатана ги държи в прима и уловка, в измама и заблуда. Той ги подлъгва, Господи, с различни философски и всякакви други грешни учения. Моля те, Боже, смили се над нас, Господи, благодаря Ти за всичките Ти милости, цялата слава за Теб е. Амин.

 


Тагове:   Бог,   връзка,   начин,   Молитвата,


Гласувай:
0



1. jordankaa - amin
09.08.2008 15:18
amin
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bounty
Категория: Други
Прочетен: 537963
Постинги: 139
Коментари: 276
Гласове: 937
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930